WhatsApp Hızlı Destek

Merhaba, web sitemize hoşgeldiniz. Sizlere daha hızlı hizmet vermek adına canlı olarak WhatsApp üzerinden destek verebiliriz. Destek almak için lütfen butona tıklayın!

WhatsApp Hızlı Destek
TR
Torlak Arıcılık
Balda Kristalizasyon (Şekerleme)

Torlak Arıcılık

Balda Kristalizasyon (Şekerleme)

Kristalizasyon(Şekerlenme) Şekerlenme balın bileşimi üzerinde olumsuz etkide bulunmaz.
Çoğu kişinin sandığı gibi balın bozulması değil fiziksel olarak değiştirmesidir.Kabı ile birlikte sıcak su içerisinde bekletildiğinde tekrar sıvı hale döner.
Suyun sıcaklığı 45 derecede değişiklik meydana gelmez bal bozulmaz.Balın yapısı ve şekerlenmesi arasındaki ilgi bir çok araştırıcı tarafından ele alınmış.

Şekerlenme yapan bal aslında kaymak gibi olan sahte bal değildir. Balın içinde olan polen şekerlenmesine neden olabilir.Halkımız tarafından şekerlenen bal kalitelisi azdır anlamına geliyor.Aslın'da dünyanın en iyi kaliteli anzer balı bile dönebilir.Şekerlenmenın sebebi balın özü polendir ve birde etkin soğuk havadır.

Bal donduğu zaman yenilebilir hiç bir sakıncası yoktur,dönen bal miksere vurulduğu zaman,bal kıvamı krem bal haline gelir ve tadı çok harika olur.Benim tavsiyem donen balı(halk arasında şekerlenmiş bal) hiç bir şekilde eski haline getirmeyin üstdeki örnek gibi yapıp kullanmayı tavsiye ederim.Yüksek rakımlı çiçek balların donma şekli bal kaymak gibi olur alımı sert olur tahta kaşıkla alınması çok daha uygundur.Torlak arıcılık alınan donan balı bu şekilde kullanınız.Balı saklama şeklide önemlidir,balı buz dolabına kesinlikle saklamayınız,bal bozmayan bir gıga maddesidir.Balın içine su girdiği zaman onu iki üç gün içinde kullanmanızı tavsiye ederim,kullanmasanız bozar ekşir emzimlerini kaybeder.

bal torlak bal şekerlenme


Polen Ovit-sivrikaya

Hızlı İletişim Formu

Merak ettiklerinizi, sorularınızı yada önerilerinizi hızlı iletişim formu aracılığı ile bizlere iletebilirsiniz.

Sizlere daha iyi hizmet veren bir site sunabilmek için çerez kullanıyoruz. .Bu site, hizmetlerini sunmak ve trafiği analiz etmek için çerezlerden yararlanıyor. Detaylı bilgi al.