Torlak Anzer Balı Markamız ve Satış Yetkimiz Mevcuttur. Satış sadece birinci yetkili Rize Torlak Arıcılığa aittir. Hiç bir kooperatifle bağlantımız yoktur.
Başka bir yerde ve ya bir ilimizde bayiliğimiz yoktur.
Anzer Balı az olan bir baldır.Yılın her ayında Torlak Anzer Balı bulunmaz.Torlak Anzer Balı az olur öz olur. Bir Kg'dan fazla satışımız yoktur. Balımız gerçek hakiki Anzer Balıdır.
Kendisini çok anlatan insanlara karşı lafımız belgelerimizdir.
Torlak Arıcılık olarak halkımız ve tüketicilerimizin gerçek saygısını, güvenini asla kaybetmemeye çalışıyoruz.
Belgelerimiz sitemizde mevcuttur ve tüm izinlerimiz Tarım Bakanlığı tarafından sağlanmıştır. Arıcılığı hakkıyla yapanlardan olmaya çalışıyoruz. Arılarımız Tarım Bakanlığı'na kayıtlıdır.Satış yaptığımız ballar ilk önce tahlil edilip daha sonra dolumları yetkili,izinli tesislerde yapılıp, satışa Torlak Anzer Balı markası ile sunulmaktadır.Ballarımzı, devletimizin istediği tüm izinleri özenle sağlayıp satışa sunmaktayız.
Kamuoyuna ve tüketicilerimize saygılarımızı sunuyoruz.
Anzer Balı Türkiye’de Rize İkizdere yaylasında üretilen ve Dünyada eşi emsali bulunmayan kır çiçek flora örtüsüne sahip olan, İngiliz-Alman botanikçilerin yaptığı araştırmalarda 450-500 çeşit çiçek bulunan,bunların içinde 80-90 tane endemik çiçek yalnız Anzerde yetişmekte ve bu çiçeklerden arıların topladığı bal dünyaca ünlü Anzer çiçek balıdır.
Haziran ayinin ilk haftasıyla birlikte kısmen karlı bölgelerde kardelenlerle birlikte bahara ve yeşilliğe ilk adımını atan Anzer, müthiş güzelliğini haziranla başlayıp temmuzda zirveye taşıyıp ağustosta tamamlar. Haziranın son haftasında gözlerini çiçeklere açan arılar ağustos ayinin ortasına kadar ballarını tamamlarlar.
Anzerde İklim şartlarına bağlı olarak ağustosun birinci yada ikinci haftasında sağılma (hasat edilme) denilen işlemle ballar kovanlardan alınır. Hava şartlarının etkisine, çayırların (çimenlerin) erken biçilmesine bağlı olarak bal üretim miktarı değişkenlik arz etmektedir. Çok az, hatta hiç olmadığı yıllar olmuştur. Anzerde ağaç yetişmemektedir bu yüzden Anzer balında sadece Anzer yöresinde yetişen endemik çiçeklerin polenleri bulunmalıdır aksi taktirde gerçek Anzer balı değildir. Anzer balının sahte olup olmadığını anlamak için polen analizi yapılmaktadır. Anzer balına dışarıdan şeker veya herhangi başka bir katkı maddesi verilmemektedir. Anzer balı ısıl işlem görmeden sağılmaktadır. 40 °C`nin üzerindeki sıcaklıklar balın içindeki enzimleri ve polenleri etkisiz hale getirdiğinden soğuk sağım yapılmaktadır.
Sizlere daha iyi hizmet veren bir site sunabilmek için çerez kullanıyoruz. .Bu site, hizmetlerini sunmak ve trafiği analiz etmek için çerezlerden yararlanıyor. Detaylı bilgi al.